top of page
Etsi
  • Writer's pictureTaideTupa PikkuSelma

Tammikuun näyttely: Omnia Mutantur- Temporary Phase

Päivitetty: 19. tammik. 2021

Näyttelyvuosi 2021 on avautunut. Galleria Padon näyttelyvuoden 2021 avaa Espoon Omnian Media- ja kuvallisen ilmaisun koulutusohjelman opiskelijoiden yhteisnäyttely.


Näyttelyn ovat kuratoineet kuvataiteilijat Topi Ruotsalainen ja Sakari Kannosto. Ruotsalainen ja Kannosto ja opettavat Omniassa piirtämistä, taidemaalausta, kuvanveistoa sekä tila-aikataiteita.


”Omnia mutantur” tarkoittaa latinaksi ”Kaikki muuttuu”. Näyttelyn nimi ”Temporary Phase” viittaa puolestaan näyttelyn taiteilijoiden tämänhetkiseen vaiheeseen opiskelijoina, sekä niihin teoksiin, jotka tämä aika ja vaihe on heissä synnyttänyt. Nimi viittaa samalla laajemmin luovaan työhön kuuluviin erilaisiin kausiin ja vaiheisiin, joita taiteilija käy läpi kehittyessään, ilmaisuaan uudistaessaan, ja maailman muutoksiin reagoidessaan.


Erilaisten vaiheiden väliaikaisuudessa on sisäänkirjoitettuna myös lupaus tulevasta. Jos tämä on väliaikaista, mitä tuleekaan tämän jälkeen tapahtumaan?


Näyttelyn nimessä voidaan nähdä myös pieni uudenvuodentoive. Ehkäpä päättynyttä vuotta 2020 määrittänyt koronapandemia osoittautuisi sekin lopulta ohimeneväksi vaiheeksi (Temporary Phase).


Tämä uusien tulokkaiden kokonaisuus tarjoaa tuoreutta ja uusia tuulia. Tulevaisuuden nimiä, joiden taiteellisen työskentelyn jatkoa voimme jäädä mielenkiinnolla seuraamaan. Kenties joku heistä palaa vielä toistamiseen "rikospaikalle".


Näyttelyn taiteilijat:


Johanna Heikinheimo

Pyry Helin

Solveig Juslin

Julia Jussila

Salla Kankala

Anni Leppänen

Heikki Marno

Sasu Saarnia

Nedo Tuunainen

Viliina Valve

Moona Viskari


Teoskuva: Nedo Tuunainen, 2020. Eagle and catfish, paperi. Koko 120x50x70 cm

109 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page