top of page
Etsi
  • Writer's pictureTaideTupa PikkuSelma

Marraskuun taiteilija: Sampsa Sarparanta

Sampsa Sarparanta oli No Shame punk- yhtyeen laulaja/lauluntekijä sekä kuvataiteilija. Sarparanta opiskeli Kuvataideakatemiassa ja hän asuu ja työskentelee Perniössä. Yli 20-vuotisen taiteilijauransa aikana hän on pitänyt kymmeniä yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.


Sarparannan maalaukset ovat suoria ja usein poliittisesti kantaaottavia, jopa provokatiivisia. Teemana maalauksissa on usein ollut maailman pahuus, sekä naisten ja lasten hätä. Helsingin Sanomat kutsuikin Sarparantaa loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi (tammikuu 2011).


Sarparannan näyttelyt ovat oman näkemykseni mukaan hyvin koottuja ja teokset täydentävät toisiaan monella tavalla. Hänen teoksensa ovat ennen kaikkea ihmispohjaisia ja värit ovat yleensä melko hämäriä, mutta niissä kuitenkin aina pilkahtaa joku pieni kirkas väri, mikä tuo enemmän eloa ja kirkkautta töihin.


Sarparanta on selkeästi todella taidokas taitelija ja hänellä on ihmisanatomia hallussa. Pidän siitä, miten hän tuo myös abstraktisuutta maalauksiin, realistisen/maalauksellisen tavan lisäksi. Se tekee töistä paljon uniikimpia ja mielenkiintoisia, joka saa ainakin oman ajatusmaailmani laukkaamaan.


Kirjoittaja Eveliina Tyyskä on Kuvallisen ilmaisun osaamisalan opiskelija.


Sampsa Sarparannan näyttely- Merkityksen jäljillä, Galleria Padossa, Kuusankosken Taideruukissa 7.11.-23.12.2021, ti-pe klo 11-16 ja la-su klo 12-16. Vapaa pääsy. Tervetuloa.

Tekstin teoskuvana Ja Tuhkimo odotti ja odotti ja odotti, öljy levylle, 93x137, 2021.


127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page