top of page
Etsi
  • Writer's pictureTaideTupa PikkuSelma

MUSIIKILLISIA ELÄMYKSIÄ PATO KLUBILLA
Haluatko päästä hetkeksi irti arjen tylsyydestä ja samalla avartaa tietämystäsi suomalaisten musiikintekijöiden laajasta kirjosta? Jos vastaus on ehkä tai jopa kyllä, oikea paikka on Kuusankosken Taideruukki. Sieltä löytyvät sekä Pato Klubi että Pato Areena.


Sattuneesta syystä aloin käydä Pato Klubin klubi-illoissa melkein heti toiminnan käynnistyttyä. Ihastuin Pato Klubin intiimiin tunnelmaan ja rosoisen kodikkaisiin puitteisiin. Alussa menin paikalle vähän arkaillen, en ehkä ole enää ihan biletysiässä. Sunnuntai-iltaisin järjestettävistä keikoista on kuitenkin tullut osa viikko-ohjelmaani, vaikka esiintyjät eivät kuuluisikaan suosikkeihini. Keikkojen alkamisaika (yleensä 18.00) on oikein sopiva, kotiin pääsee reilusti ennen nukkuma-aikaa. Aluksi illoissa ei ollut tarjoilua, sekin tuntui mukavalta. Timo Rautiainenkin ihmetteli, että onpahan paikka, kun ihmiset tulevat keikalle tähän aikaan ja vielä selvin päin.


Toimintahan on kasvanut alkuajoista, mukaan on tullut Pato Ateena, ja anniskeluakin on. Olenpa itsekin joskus nauttinut etkobaarin antimista. Kaikki hoituu tyylikkäästi. Keikkajärjestelyt ovat mainioita äänentoistoa ja valaistusta myöten. Tilat taipuvat ihailtavasti esiintyjien mukaan. Olen käynyt myös myöhemmin alkavilla isojen artistien keikoilla, kun niitä kerran on tarjolla ihan tässä kotinurkilla.


Minulle tuottaa nautintoa tutustua erilaisiin artisteihin. Jatkuvasti ihailen sitä, kuinka monipuolisia ja taitavia ovat sellaisetkin esiintyjät, jotka tuskin tunnen nimeltä tai vain yhden radiosoitossa olevan biisin perusteella. Etenkin klubi-illoissa yleisön ja esiintyjän vuorovaikutus saattaa olla käsin kosketeltava. Taideruukki on myös ilmeisen mieluinen esiintyjille, tulevat mielellään uudelleen.


Mieleen jääneitä keikkoja on jo monta, suurimman vaikutuksen tehneitä on todella vaikea nimetä. Hauska tyyppi oli Jiri Nikkinen, joka ei meinannut malttaa lopettaa, kun tunnelma oli niin hyvä. Areenan puolelta mieleen on jäänyt tietysti maailmantähti Erja Lyytinen

sekä SF-BLUES BANDin keikka ehdottomana kohokohtanaan Eero Raittisen veto.


Hartaasti toivon, että tämä ankea korona-aika päättyy pian ja pääsemme taas nauttimaan livekeikoista Pato Klubilla ja Areenalla. Tule sinäkin?


-SU-


Kulttuurikuiskaaja on kouvolalainen kulttuurin "superkuluttaja".

Kuva Kimmo Karjalainen.


153 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page